Fórum kezdőlap    

Van egy kis problémám!

Jogi problémája van? Szeretne gyors megoldást találni?
Jó helyen jár!
Tegye fel kérdését most és ügyvédünk válaszol Önnek.

Van egy kis problémám!

HozzászólásSzerző: papdi » 2011. feb. 28. 12:48

Tisztelt Fórum!

Egy kis segítségre lenne szükségem! Van egy Betéti Társaságom. Nemrégen sikerült külföldi partnert találni egy ismerős segítségével, azonban a külföldi bizalmatlan a Bt. iránt, mivel náluk ilyen társasági forma nincs. Hiába van rendben anyagilag a cégem, látom, hogy ez akadálya lehet az együttműködésnek. Gondoltam, hogy alapítok egy kft.-t, de akkor két céget kell fenntartani és az már sokba kerül. Hallottam az átalakulás lehetőségéről is, de az sok pénzbe kerül és hosszadalmas is. Mit javasol?

Köszönettel: Papp István
papdi
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2010. ápr. 6. 21:50

Re: Van egy kis problémám!

HozzászólásSzerző: jogász » 2011. márc. 3. 10:27

Tisztelt Papp Úr!

Amennyiben nem tudja meggyőzni a külföldi üzleti partnerét, hogy a cég megbízhatósága nem a cégformától függ, abban az esetben azt javaslom, hogy adja el a cégét és alapítson, vagy vásároljon egy Kft.-t.
A cégeladás a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás, mivel a Társasági Szerződés módosító okiratának aláírásával egyik napról a másikra megválhat a cégétől.

Üdvözlettel: dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
jogász
 
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2010. ápr. 1. 20:01

Re: Van egy kis problémám!

HozzászólásSzerző: Aquincum » 2011. ápr. 21. 9:17

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Kérdésem a cégbírósággal kapcsolatos illetve a végelszámolással.
Az egyik cégünk végelszámolását szeretnénk befejezni. Az összes létező ellenőrző szerv felé teljesítettük már a kötelezettségeinket, minden 0-ás igazolást beszereztünk. Készen állunk, hogy a törlési kérelmet elküldjük a Cégbíróságnak, de sajnos nem tudom, hogy ezt milyen formában kellene megtennünk. A cégbíróságnak küldött anyagoknak egy bizonyos formátumnak kell megfelelniük, különben visszautasítja a rendszer. Kérdésem az lenne, hogy mi ez a formátum, illetve postai úton is intézhetem-e ezt a cégbírósággal és a kérelemnek milyen tényekre kellene kiterjednie?

Előre is Köszönöm!

Tisztelettel:
Vey Dorottya
Aquincum
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2011. ápr. 21. 9:09

Re: Van egy kis problémám!

HozzászólásSzerző: jogász » 2011. ápr. 21. 22:15

Kedves Dorottya!

A végelszámolást nem tudja formanyomtatványon elintézni!
Ügyvédre, könyvelőre és könyvvizsgálóra lesz szüksége, akik lebonyolítják az eljárást. A Cégbíróság előtt csak ügyvéd járhat el!
A végelszámolás elhatározásáról szóló határozatot pedig közzé kell majd tenni a Cégközlönyben stb., tehát sok olyan feladat van, amelyet csak megfelelő szakemberek tudnak elvégezni. A költségek is jelentősek, ezért valószínűleg olcsóbb és gyorsabb lenne, ha a tehermentes cégét eladná. Ezen a honlapon ingyenesen feladhatja a hirdetését.

Üdvözlettel: dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
jogász
 
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2010. ápr. 1. 20:01

Re: Van egy kis problémám!

HozzászólásSzerző: winwinwin » 2011. nov. 28. 13:54

Kedves Ügyvédnő,

ha nem vagyunk képesek működni, de be nem fizetett járulékok miatt felhalmozódott az idén 1,5 M Ft NAV tartozásunk (15 éven át napra pontosan fizettünk mindent), egy esetleges cégeladás magával vinné a Kft. tartozásait? Köszönettel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára winwinwin 2011. nov. 30. 11:07-kor.
winwinwin
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2011. nov. 28. 13:43

Re: Van egy kis problémám!

HozzászólásSzerző: jogász » 2011. nov. 28. 22:00

Kedves György!

Önmagában a cégeladás nem viszi magával a Kft. tartozásait!!

Az új tulajdonos csak attól a naptól viseli az anyagi felelősséget, amikor átveszi a céget. A régi tulajdonosok pedig 5 évig felelnek az általuk felhalmozott tartozásokért.

A cég vevője átvállalhatja a cég tartozását, azonban a tartozás átvállalásának érvényességéhez a hitelező, jelen esetben az APEH hozzájárulására is szükség van!

Ne fizessen senkinek azért pénzt, hogy egy érvénytelen megállapodással elhitesse Önnel, megszabadult a tartozásától. Ennél akkor már jobb ötlet, ha részletfizetést kér az adóhatóságtól és a vevő által kért összegből kifizeti az első törlesztő részletet.

Amennyiben még részletekben sem tudja kifizetni a felhalmozott tartozását, akkor felszámolást kell kezdeményezni a cégével szemben, amely tartós fizetésképtelenség esetén az ügyvezető kötelessége.

Üdvözlettel: dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
jogász
 
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2010. ápr. 1. 20:01

Re: Van egy kis problémám!

HozzászólásSzerző: winwinwin » 2011. nov. 29. 12:47

Köszönöm! :)
winwinwin
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2011. nov. 28. 13:43


Vissza: ÜGYVÉD válaszol!

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron